2018/12/11

Az élet irónia, nem vicc...

A történetet onnan folytatom, ahol Orgon rájött, hogy Tartuffe egy csaló gazember. Ekkor történt ugyanis az, hogy Orgon lesből figyelte, ahogy Tartuffe megpróbálta meghágni Elmirát. Ekkor Orgon kiakad és úgy érzi kiszeretett Tartuffeből. A folytatásban hosszú hetek munkája volt, de Tartuffenek sikerül visszaédesgetni magához Orgont, mivel addig-addig árasztotta szép szavakkal, hogy elcsattant az első csók, Orgon hálótermében az óriási bordó ágyon. Ezek után a ház ura végre színt vall a családnak és nagy nehézségek közepette ugyan, de elmondja, hogy meleg.
Mindezek hallatára, és mindenki nagy szomorúságára a szeretett öregnő, Pernelle szándékosan túladagolja magát, és ágyában csöndesen, ám irtózatosan nagy kínok közt, eltávozik az élők sorából.
Dorine aki sok éven keresztül leplezte ferde hajlamait, most erőt vesz magán, és követve Orgon példáját, ráveti magát a kis szűzre, – akiről a későbbiekben kiderül, hogy egy bordélyház állandó dolgozója – Marianera, és bevallja perverz terveit vele a közeljövőben. Mariane csodák csodájára beleegyezik a pimasz dolgokba, sőt még tetszik is neki az ötlet. Az egyik üres zugot magukévá téve, egy játszószobát alakítanak ki, – ami mellesleg később mások hasznára is válik majd – és ők hosszú órákig nem kerülnek elő innen.
Érdekes egy család ez, mert úgy tűnik itt eddig senki nem szereti az ellenkező nemet. Ez az állítás Damisnél és Valérnál is be igazolódik. Ám ők ennél a pontnál kilépnek a történetből, és elköltöznek egy pici faluba, ahol háborítatlanul élhetnek.
És itt megjelenik az első heteró pár, de miért is lennének egy egyszerű pár, ha lehetnek testvérek is. Igen, Elmira és Cleante. Rövid idő elteltével kiderül, hogy nekik már több éves a kapcsolatuk, de eddig sikerült titokban tartaniuk. Viszont mivel ezúttal Elmira teherbe esett, és hasa egyre csak nőtt és nőtt, kénytelenek voltak elmondani a dolgokat.
A kertész meghal, ezért újat keresnek a helyére, és rövid időn belül meg is találják a tökéletes jelöltet. Egy fiatal, huszonöt év körüli, sármos afrikai ember.
Orgonnak, véréhez híven, ez az új vendég is megtetszik, és Tartuffel közösen kitervelik, hogy meghódítják az ifjút. Nem telik el kis idő, és a csalafinta kertész beleegyezik a dologba. Ám azt senki sem sejti, hogy nem véletlenül pont ő került hozzájuk. A kertész napról napra mérgezte a zöldségeket.
Egy nap Mariannenak az az őrült ötlete támadt, hogy ki szeretné próbálni egy férfivel is a játszószobát. Kivel mással szerette volna, mint a kertésszel. Ez az ötlet eljutott Orgon fülébe és úgy érezte nem hagyhatja ki a bulit, így hát csatlakozott lányához.
Az órák folyamán elég sokan betévedtek a szobába, és beszálltak a játékba. Végül mindenki játszott.
Pár hét múlva Marianne rosszul kezdte érezni magát, és ez pár napon belül a többieknél is jelentkezett. Kiderült, hogy a kertész mérgezi őket, és pár héten belül megvolt az első halott, Dorine.
Egy hónap múlva már üresen állt a ház, mert mindenki meghalt, a kertész is. És ez lett e gyönyörű mese vége.
Titokban megjegyzem, hogy nem a méreg végzett velük, hanem egy kór, az ebola, amit az afrikai hozott magával és az orgia közepette mindenki elkapta az afrikaitól úgy, hogy ő sem tudott betegségéről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése