2018/12/04

Molier eredeti befejezésének egy lehetséges esete

Orgon a család fő befogad a házába egy furcsa idegent Tartuffe-t, amit kis idő után már majdnem az egész család ellenez. Tartuffe először apróbbnak mondható bajokat okoz amiket még meg lehet oldani, de egyre nagyobb bajokat okoz. A történetben jelenleg ott tartunk hogy kiderült hogy Tartuffe elvitte a kazettában található iratokat, amik arról szólnak hogy Orgon egy barátjának segített, ezáltal bűnrészesé vált.
Az egész család kétségbe van esve hogy mi történik majd a családdal, főleg Orgonnal. Orgon mindent elmondott a családjának hogy mi volt azokon az iratokon és hogy mi történt pontosan, valamint hogy a francia felső osztálynak is igen nagy szerepe van abban hogy idáig jutott ez a történet, mert a francia felső osztály nem igazán szimpatizált Orgon barátjával akinek Orgon segített. Besúgoktól megtudták a felső osztálybeliek az egész történetet és emiatt rá küldték Tartuffe-t hogy tegye tönkre Orgont, ezáltal megbosszulva hogy Orgon jóvoltából Orgon barátja megúszta a büntetést és így kárt téve a felső osztály béliek jómódúságában.
A történések közben megjelenik Damis aki Orgon kezébe adja a papírokat és elmondja neki hogy ő sokat kémkedett Tartuffe után és azok után is hogy elkergette Orgon. Damis így tudta hogy Tartuffe-nek az a B terve hogy azokkal az iratokkal teszi tönkre Orgont, így magával vitte és a helyükre olyanokat tett amik azt mondják ki hogy Tartuffe egy csaló és a történet azzal zárul hogy Tartuffe-t halál büntetésre ítélik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése