2018/12/03


Tartüffe

fanfiction

     Orgon rájött, hogy óriási hibát követett el amikor elmondta Tartüffenek, hogy mi található a kis kazettában. Tudta, hogyha Tratüffe elviszi az iratot a királynak, akkor őt lefejeztetik felségárulás miatt. Miközben ment föl a padlásra eszébe jutott, hogyha visszamehetne az időben. Akkor mindent máshogy csinálna kezdve azzal, hogy elégeti a kis kazettában található iratot. Amikor belépett a padlás ajtaján meglátta, hogy egy ismeretlen vénasszony áll vele szemben. A vénasszony megszólalt: - Tudom, hogy mire van szükséged és én segíteni fogok neked, hogy megszerezd. De cserébe kérek valamit.

-Mit kérsz cserébe? -kérdezte Orgon.

-Az egyetlen dolog amire szükségem van, az a tested. -mondta a vénasszony.

Mivel Orgon nem volt egy okos ember, ezért aztán bele ment az egyességbe. Bele sem gondolt abba, hogy mi lehet a következménye annak, hogy oda ígérte a vénasszonynak a testét. A vénasszony újra megszólalt: - Visszajuttatlak a múltba, hogy el tudd égetni azt a papírt.

Orgon nagyon megörült, hogy helyrehozhatja a hibáját, így hát megfogta a vénasszony karját. Hirtelen az egész világ forogni kezdett vele, az összes csontja sajgott a fájdalomtól és a feje ketté akart hasadni.



    Mikor kinyitotta a szemét látta, hogy a saját háza elött áll, a vénasszony mellet. Benézett az ablakon és meglátta a családját, a családja körében saját magát. Azonnal tudta, hogy a vénasszony igazat mondott.

-Jól vigyázz, senki sem láthat meg. Annak rettenetes következménye lehet, ha összekeveredik az idő. Csak fél óra áll a rendelkezésedre, ha ez alatt az idő alatt nem égeted el a papírt, akkor örökre ebben az idősíkban ragadsz. Fél óra múlva én itt fogok várni rád. -és ezzel a vénasszony eltűnt.

Orgon megfogadta a vénasszony tanács és elindult, hogy megkeresse a kis kazettát és a kazettával együtt a papírt. Bemászott a kerítésen és bement a hátsó ajtón, amit Dorin mindig nyitva hagyott. Óvatosan lépkedett a házban, nehogy valaki meglássa. Hallotta, hogy az egész család az étkezőben van és ebédel. Ettől egy kicsit megnyugodott mert tudta, hogy az ebéd mindig nagyon sokáig tartott náluk. Most már egy kicsit bátrabban ment fel a padlásra. Mikor belépett, elkezdte keresni a kazettát. Gyorsan meg is találta és kivette belőle a papírt. Gyorsan lesietett a lépcsőn és kiment a hátsó ajtón. Újra átmászott a kerítésen és meglepődve tapasztalta, hogy a vénasszony ott vár rá. A vénasszony nem szólt semmit, csak odatartotta a kezét. Orgon megfogta, újra azt a szőrnyű érzést érezte, mint az előző alkalomnál. Mikor kinyitotta a szemé,t újra ott találta magát a padláson.



    Orgon meg akarta köszönni a vénasszony segítségét, de a vénasszony elkezdett groteszk módon átváltozni. Orgon nem is tudta nézni a folyamatot. Mikor újra ránézett a vénasszonyra, majdnem elájult. A vénasszony helyén maga Tartüffe ált.

Tartüffe megszólalt: -Már elvettem tőled a vagyonodat. Már csak a családodra van szükségem, de az a saját testemmel sajnos nem megy, ezért van szükségem a tiédre.

Orgon értetlenül állt Tartüffe elött, ezért Tartüffe folytatta: -Kárhozatra voltam ítélve a pokol mélyén, míg egy napon egy csapat buta kislány szellemet idézett. Magukhoz akartak kötni egy démont, de nem számoltak azzal, hogy sokkal erősebb vagyok náluk. Nem tudtak magukhoz kötni. De ebben a testben nem tudok életben maradni ezen a világon, ezért van szükségem egy testre. És hogy miért a tiédet, választottam? Erre nagyon egyszerű a válasz. Azért, mert az életed szinte tökéletes. Van házad és szerető családod, és nem mellesleg, elég könnyen lehet téged manipulálni.

Tartüffe hirtelen megragadta Orgont és egy mozdulattal eltörte a nyakát. Miután Orgon holtan esett össze, Tartüffe könnyedén beleköltözhetett a testébe. Majd elindult lefelé a lépcsőn…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése