2018/12/03

Elmira megoldása

      Én egy saját magam fantáziája által kreált befejezést készítettem. A műhöz igazodva fordulatos, gúnyos és néhány helyen még vicces részeket is próbáltam bele tenni a befejezésbe. Ebben a verzióban Elmira lesz a főhős aki meg akarja akadályozni azt, hogy Tartuffe kapja meg majd a házat Orgontól.
      Miután Orgon Tartuffe-re hagyja a házát a Elmira dühös férje döntése miatt ezért bosszút tervel ki. Szerinte bajba kell keverni Tartuffe-t, hogy Orgon megváltoztassa a végrendeletét. Tud a király elleni merényletes papírokról, mert Orgon álmába beszél és ezt a kis információt is kibeszélte, amellett, hogy mit fog venni bar-micvóra Damisnak. Azt eszeli ki, hogy készít egy hamis merényletes papírt és elküldeti a szolgájával a királynak. Sikerül is lemásolnia a papírt és néhány helyre még Tartuffe nevét is belefirkálta. Meg kereste a szolgáját és el is vitette vele a papírt.
Órák telnek és még senki semerre. Kezd idegeskedni, úgy hiszi, hogy rosszat csinált ezért megpróbálja Orgon "szeme láttára" lebuktatni Tartuffe-t. Megbeszéli Orgonnal, hogy bújjon el az ebédlőasztal alá, maradjon csöndbe és azt is, hogy ő tudja majd megállítani azzal, hogy előbújik. Be is hívja Elmira Tartuffe-t. Látszik rajta, hogy gyanakodik. Nem érti, hogy miért hívta be Elmira őt beszélgetni, de attól még élvezi a helyzetet. Elmira próbál csábító lenni de csak kiakasztja Tartuffe-et a viselkedésével aki nagyon lazán veszi a dolgot. Ezt Elmira is észre veszi ezért rátér a lényegre szól Tartuffe-nek, hogy nézze meg, hogy vannak-e a házban rajtuk kívül. Tartuffe-nek leesett, hogy ezzel mire céloz ezért ki viharzik a szobából, hogy átnézze tartózkodik e a közelben valaki. Az alkalmat kihasználva Elmira figyelmezteti Orgont, hogy most figyeljen. Tartuffe vissza ér és azt mondja Elmirának, hogy neki kell tennie az első lépést, hogy bizonyítsa vágyait. Elmira odamegy egy és megpuszilja Tartuffe-t akiből előtörnek az érzelmek. Először megpróbálja megcsókolni de utána már megpróbálja feltenni az asztalra ami sikerül is neki. Tartuffe előveszi a verpáját, de pont abban a pillanatban benyit az ajtón a király, Elmira szolgája és egy királyi őr. Tartuffe gyorsan visszarakja a nyeles aszpirint a nadrágjába és féltérdre ereszkedik, úgyszint Elmira (csak a nadrágos részt egy kicsit máshogyan). Az őr odamegy Tartuffe-hoz, összekötözi a kezét és elvezeti. A király megköszöni Elmirának a segítséget és ő is arrébb áll. A szolga pedig bemegy a szobájába. Elmira benéz az asztal alá és mit lát, Orgon alszik. Elmira felkelti Orgont és elmeséli neki az egészet egy-két "kisebb" változtatással, amiben nem említi meg a király elleni papírok hamisítását. Orgon egy kicsit bosszús amiért egy ilyen emberre íratta a házát és egyből át íratja a gyerekeire.
      Ezután soha többé nem hallottak Tartuffe-ről és boldogan éltek amíg meg nem haltak vagy Elmira kis titka ki nem tudódott.

Szemán Balázs

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése