2018/12/03

Tartüffe Varázslatos Happy End

Az alaphelyzet az,hogy Orgon-nak ki kell találni valamit amivel megtudja menteni hátra lévő életét,mert rájött hogy elbaltázta azzal ,hogy titokban tartott valakit a házában ezzel megszegve a törvényt. Felségárulást követett el.Minden erejével azon van hogy valahogy mentse az irháját,mert különben halál vár rá.
Mert elköveti azt a hibát hogy el árul minden egyes titkát Tartüffe-nek,mert annyira megbízik benne. Még a legféltettebb titkát is elárulja azt, hogy egy kazettát tart a padláson amibe benne van a felségárulásos történet. Tartüffe-nek elmegy és be köpi a királynak ezért most kell nagyon okosnak lennie.De már meg is van az ötlete.
Orgon elmegy egy boszorkányhoz.Akit egy régi barátja ajánlott neki,mert neki már segített egyszer. Orgon a boszorkánytól kér  bájitalt és  egy emlékezet törlő sprayet. A bájital azért kell hogy Tartüffe-t elkábítsa nehogy megzavarja a kísérletet magának pedig egy láthatatlan köpenyt,hogy feltűnés nélkül el tudja égetni az iratokat,de Elmira éppen viszi fel a kiló lisztet a padlásra,megbotlik és a láthatatlan Orgon-ra borul a liszt. Orgon lebukik és valahogy ki kell magyaráznia lányának,hogy mit is csinál éppen a padláson. Elmira azzal a feltétellel felejti el és hagyja  figyelmen kívül a történteket. Meg hogyha hozzá mehet Valérhez,és Tartüffe-t megkínozzák hosszas gondolkozás után Orgon inkább lefújja emlékezet törlő sprayével és folytatja hadműveletét.
Végül sikerül megsemmisíteni a a kazettát. Élete megmenekül és Tartüffe meghal véletlen balesetben .Elmira hozzá megy Valérhez és boldogan élnek. Damis miután haza tér békében otthonába mégsem olyan békés ,mint azt gondolná Tartüffe hol teste ott hever a kanapén viszont Elmira és Valér boldogok Orgon először nagyon szomorú Tartüffe halála hírén, de utána rájön,hogy Tartüffe miatt volt ez az egész galiba és egy kis idő után ,úgy gondolja megérdemelte a halálát. Damis és Dorin is összeházasodnak és ők is szintén boldogan élnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése