2018/12/03

Orgon az időutazó

Alaphelyzet: Orgon családja bajba kerül, mivel későn ismeri fel a hibáit. Először kisebb hibákat követ el, amiket még meg tud oldani. Majd egyre több problémát halmoz fel, amiket már csak valami isteni sugallat segítségével tud megoldani.  A fő probléma, Orgon régebben elkövetett bűn ügyeit egy kisebb kazettába gyűjtötte. Ezt elárulta Tartuffnek mert, megbízott benne, de ő ezt elmondta a királynak.

     Orgon eltervezte, hogy ezt a problémát elfogja simítani, és erre régi jó barátját hívja segítségül Trisát a varázsló.
 Trisát már gyerek kora óta ismeri, de a nagy távolság miatt kapcsolatuk meggyengült. Orgon összeszedte gondolatait, írt egy levelet meghívásként a hétvégére, hogy mi lenne, ha építenének egy időgépet, amivel eljuthatna a múltba. Trisa örömmel fogadta a meghívást, másnap délután, már az időgépét szerelték. 
Egész éjjel a géppel foglalkoztak, hiszen az idő sürgette őket. Reggelre hatalmas vihar kerekedett, de az idő telt. Így az életét feltéve, beült az időgépbe.
 Mikor elindította Trisa a gépet, abban a szempillantásba belecsapott egy villám a házba. Orgon mire kinyitotta szemeit, már gyerekkori énjével találta magát szemben.
 De arra lett figyelmes, hogy Dorine-t hívja édesanyjának, és Elmira szolgálja fel a reggelit, de a lányuk ugyanúgy Mariane, a fiúk pedig Damisz. Orgon látott mindenkit, viszont ő senkit nem látott .
 Nem tudta, hogyan oldja meg ezt a problémát, hogy a múltbeli énjének, milyen módon mondja el a kazettás ügyet. Míg gondolkozott leült az asztalhoz, megfigyelte a család reggelijét, meghallotta, hogy a múltbeli Orgon épp készül levelet olvasni. 
Orgon gyorsan keresett egy lapot és egy tollat, leírta az alaphelyzetet, hogy hogyan égesse el a kazettát, mert már nem lesz rá szüksége az élete során.Majd a levelek közé rejtette, és türelmesen várt. Orgon már majdnem befejezte az olvasást, de rábukkant Orgon üzenetére.
 Először nem akart hinni a szemeinek, hogy egy másik Orgon a jövőből, és még meg is mondja, neki mit csináljon a személyes ügyeivel. Jövőbeli Orgon kétségbe esett tekintettel sétált fel alá. Hiszen, ha Orgon nem hisz neki, akkor a terve összeomlik. Eközben törte a fejét, vajon mivel tudná bebizonyítani, hogy tényleg Orgon a jövőből, és senki nem szeretné őt becsapni. Végül eszébe jutott, hogy a talpán van egy nagyon csúnya anyajegy, amiről sem tud senki. Elővett egy kis cetlit, és leírta, majd letette az asztalra. 
Orgon, miközben olvasta majdnem ledőlt a székéről. Jövőbeli Orgon elkezdett megjelenni, ami azt jelenti, hogy már hitt Orgon a szemeinek. Mikor teljes egészében látszódott Orgon, megvitatták problémáikat, tanácsot adtak egymásnak. 
Közben telt múlt az idő, de Orgonnak sietnie kellet haza. Indulás előtt átnézték a gépet, hiszen a vihar miatt egy kisebb zavar ütött be családban töltött szerepek felől.
Találtak szakadt kábeleket, úgy gondolták biztonságosnak, hogy ha olyan szakembertől kérnek tanácsot, aki ért az ilyesmi gépekhez. Jövőbeli Orgon-nak eszébe jutott, szereltek egy telefon készüléket a szerkezet belső felébe, amivel tudja tartani a kapcsolatot Trisával bármilyen probléma esetén. Meg nyomták a segélykérő gombot, Trisa fel is kapta a telefont, és elpanaszolták gondjukat.
 Sajnos Trisának se jutott több dolog eszébe, mint hogy ragasszák össze a kábeleket. Elég kockázatos megcsinálni, mivel bármilyen bökkenő bekövetkezhet, Orgon lehet soha többet már nem fog haza jutni. Muszáj volt kockáztatni. Megszerelték a gépet, elbúcsúztak egymástól, és Orgon már útnak is indult.
 Szerencsésen haza ért, első dolga az volt megnézze, hogy  családja épségben van-e. Pont, akkor lépett be a házba, mikor a királyi őrség Tartuff-öt rángatta ki a házból, mert Elmira Orgon felesége feljelentette zaklatás miatt.
 Nagy kő esett le a szívéről, hiszen sikerült a családját megmenteni egy őrült embertől, és még ezek után is összetartani őket. Majd kiadta Orgon a parancsot az őröknek, hogy olyan messze vigyék Tatruff-öt a családjától, hogy onnan soha ne találjon  vissza erre földrészre.                           

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése